19:00

Tranås Södra FK

Referat: Husqvarna IF - Tranås Södra FK

Tre nya sköna poäng i hemmapremiären!

Efter segern i seriepremiären borta mot Egnahems BK på Valborgsmässoafton så var det idag äntligen dags för hemmapremiär på gröna, fina Sotarevallen som dagen till ära fått en rejäl vattning av vaktmästarna på Vapenvallen. ????

En ny bekantskap i Tranås Södra FK stod som gäster.

Vi öppnar med ett kvickt passningsspel och redan efter
3 minuter så gör vi 1-0 genom Isac Löwhagen efter pass från Joel Alm.
Detta efter en dubbelhörna där Rickard Bohms stenhårda nick på första hörnan dansar på mållinjen.

Vi trummar på och efter 9 minuter slår Hannes Bäckström in 2-0 efter retur på Jack Paulos avslut som målvakten gör en riktigt fin räddning på.
Bra förspel av Jesper Johansson och Jack Paulos.

Efter en fin inbrytning och soloprestation från vänster gör Jack Paulos 3-0 i matchminut 19. Ett riktigt klassmål där Jack gör precis allt rätt.

Minuten senare skjuter Patrick Backlund in 4-0 från nära håll. Detta efter att Rickard Bohm tagit sig fram på högerkanten ner till kortlinjen och där spelat snett inåt bakåt.
Ett skolboksexempel helt enkelt!

Vi har ytterligare ett par chanser i första halvlek men vi slår av på takten som om matchen redan är avgjord och blir bekväma.

4-0 står sig första halvlek ut.

Den andra halvleken är bara tre minuter gammal när Tranås Södra reducerar till 1-4 efter dåligt försvarsspel centralt.

I 56 minuten blir vi felaktigt avblåsta för offside och där Tranås Södra i efterföljande kontring är närmare fem meter offside som domaren fullständigt missar och reduceringen till 2-4 är ett faktum.

Tre minuter senare i matchminut 59 spelar Rickard Bohm från sin centrala position fint fram Moses Gitau som behärskat sätter 5-2 i nät.

I 64 minuten tillåts Tranås Södra ånyo att reducera. Detta efter extremt passivt försvarsarbete.

Efter lite rytande från sidlinjen så lyfter vi spelet tillräckligt för att spela av matchen och hem segern.

Vi har ett par farliga tillbud och möjligheter att öka på målskörden sista 25 minuterna men skärpan saknades i andra halvlek så slutresultatet skrivs till 5-3 (4-0).

Tre nya poäng in på kontot men om det ska bli seger i nästa omgång mot en annan av seriefavoriterna, Öxnehaga så krävs det att vi spelar bra fotboll i mer än 20 minuter.

Ett extra plus till Rickard Bohm som slet förtjänstfullt och spelade fram till två mål idag och Jack Paulos som spelade fram till ett mål och dessutom gjorde ett fint solomål.

Domare Filip Liljegren som gjorde blott sin andra match ska framhållas för en gedigen insats. Han visade förvånansvärd god pondus, blick för spelet och tillät känsloyttringar till en lagom nivå. Han missade förvisso att blåsa av för offside när Tranås Södra reducerade till 2-4 men sett till 90 minuter så gjorde domaren minst misstag. Filip är mer än välkommen tillbaka till Sotarevallen framöver.